Ingredienser
400 g Strimlet kyllingfilet
2 dl Risottoris
4 stenger Stangselleri
100 g Champignon
125 g Revet parmesan ( Jeg brukte Pasetti Pasgrasan, parmesan pulver)
3 fedd Hvitløk
0,5 dl Olivenolje
1,5 l Hønsebuljong
2 ss Smør til steking
Fin-kuttet kruspersille til pynt
Jeg valgte å gjøre alt klart før jeg begynte å lage maten, lettere å følge oppskriften var vel mitt inntrykk. Når det er sagt så må jeg vel kanskje innrømme at her kunne jeg gjort mye mens risottoen kokte. (Note to self)
Varm oljen i en kjele ha i hvitløken som er delt i tynne skiver og la det surre i et minutt eller så. Hell så i ris og hønsebuljong og la det småkoke i 10 minutter under lokk.
Mens risottoen koker så steker jeg kyllingbiter i en panne med smør.
Samtidig så deler jeg opp stengsalalalten (historien bak det navnet kan du lese nederst), eller stangselleri på et par mm tykke biter.
Når risottoen har kokt i 10 minutter, så heller du i de stekte kyllingbitene samt stangselleri bitene. Og la det så putre i 5 min til. Samtidig så stekte jeg soppen i smør og smakte det til med salt og pepper.
Deretter vendte jeg inn soppen i risottoen.
Og vips så var det ferdig.
Personlig syns jeg dette ser litt trist ut, hva syns dere? men smaken var god. Føler kanskje det var i overkant mye stangselleri. Og ja, stengsalalat.. Det var første gangen jeg personlig var borti denne grønnsaken. Jeg jobbet på den tiden i en butikk. Var helt sylfersk i alt, og en av de som satt i kassen ba meg om å finne ut av prisen på akkurat stengsalalat. Jeg brukte vel 5 min rundt frukt og grønt avdelingen. Før jeg hører noen som ler rått. Og som dere da sikkert skjønner så var ikke mitt første møte med stangselleri noe perfekt møte, men artig var det jo:)
Note to self: Husk å vaske stangsellerien skikkelig. Er ikke like hyggelig å bite i jord/småstein når man spiser.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar